Македонија

Латас: Заев направи ново кривично дело- незаконско финансирање на кампања

Латас: Заев направи ново кривично дело- незаконско финансирање на кампања

Зоран Заев на денот кога се распушта Собрание  изјави дека СДСМ бил спремен за избори, испечатиле програма и материјали…Тоа е кривично дело, обвинува Драган Павловиќ-Латас во емисијата на Јанко Илковски.

За да го испечати она што Заев изјави му се потребни околу 200-300.000 евра најминимални печатарски трошоци. Сега што ќе им прави? Ќе ги фрли? Тука има кривично дело незаконско финансирање на кампања. Не можеш да штампаш  пропаганден материјал спремен за дистрибуција пред да се објават избори, рече Латас.

Тој потенцира дека според закон ова е правење на криминал и кривично дело поради кој Катица Јанева треба да му поднесе кривична пријава.

Зошто Јанева не му поднесе кривична пријава на Заев? Затоа што се што ќе најави Заев, СЈО спроведува. Нема исклучок, рече новинарот.