Свет

Лавров: Санкциите на САД и ЕУ се незаконски

Лавров: Санкциите на САД и ЕУ се незаконски

Санкциите од страна на Европската унија и САД се незаконски изјавил рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров, пренесе „ИТАР-ТАСС“.

Само Советот за безбедност на Обединетите Наци може да презема принудни мерки спрема Москва, а такво нешто не се случило.

„Едностраните санкции никогаш не воделе кон ништо добро, тие се незаконски“, истакнал рускиот дипломат.