Свет

Лажна дојава за бомба во авион на „Ер Франс“

Лажна дојава за бомба во авион на „Ер Франс“
Лажна дојава за бомба во авион на „Ер Франс“

Француската компанија „Ер Франс“ соопшти денеска дека анонимната дојава за бомба поради која нејзиниот авион на летот од Сан Француско кон Париз принудно слета на аеродромот „Пјер-Елиот-Трудо“ во Монтреал, била лажна тревога.

Откако е објавена детална истрага, локалните власти потврдија дека станува збор за лажна тревога.

Авионот „Ер Франс“ АФ83 принудно слета на аеродромот „Пјер-Елиот-Трудо“ во Монтреал поради дојава за бомба.