Магазин

„Лебедово езеро“ во петок во МОБ

„Лебедово езеро“ во петок во МОБ

Тоа е ремек дело на балетската класика.

„Лебедово езеро“ е во кореографија на гостинот од Украина, Виктор Јаременко, додека главните улоги ќе ги толкуваат: Како, Одета/Одилија ќе настапи Шиори Kасе (Јапонија), улогата на Принцот Зигфрид ќе ја толкува Јона Акоста (Куба), двајцата членови на Лондонскиот Кралски балет. Улогата на Ротбарт, му е доверена на гостинот од Бугарија, Дојчин Дочев.

Со оркестарот на МОБ ќе диригира, Бисера Чадловска. Настапува комплетниот балетски ансамбл на МОБ.