петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 1

Лекари без граници ја одбива финансиската помош од ЕУ поради мигрантите

МСФ минатата година од институциите на ЕУ и од земјите-членки доби 56 милиони евра.

Лекари без граници ја одбива финансиската помош од ЕУ поради мигрантите

Лекари без граници ја одбива финансиската помош од ЕУ поради мигрантите

Последни вести

Меѓународната хуманитарна група Лекари без граници (МСФ) денеска соопшти дека нема повеќе да ја прифаќа финансиската помош од Европска унија и земјите-членки во знак на протест поради нејзината политика кон мигрантската криза.

МСФ минатата година од институциите на ЕУ и од земјите-членки доби 56 милиони евра.

Во соопштението на МСФ се посочува дека нема повеќе да прима пари во знак на протест поради „срамната политика на заплашување и засилените напори за да се одвратат луѓето од европскиот брег“.

МСФ како пример го наведува договорот меѓу ЕУ и Турција за запирање на бранот бегалци.

Најчитани вести