Магазин

Лекот за очниот притисок го имате во вашиот двор

Лекот за очниот притисок го имате во вашиот двор

Доколку сакате да се ослободите од проблемот со очниот притисок започнете да го користите овој рецеп од муштакла, цвет, кој со својот изглед ќе го украси вашиот дом, а воедно е и многу лековита билка.

Наберете неколку листови и искиниет ги на парченца. Исцепканите ливчиња ставете ги на газа и исцедете го нивниот сок – треба да добиете половина кафена лажичка. Тој сок додадете го во иста количина топла, претходно зовриена вода.

Еднаш дневно ставајте по две капки од оваа течност во аглите на очите. Овие капки делуваат противвоспалително и го нормализираат очниот притисок.

Капките во очи ставајте ги еден месец, а потоа направете пауза.