Спорт

Левандовски си го пронајде местото во Гинис

Левандовски си го пронајде местото во Гинис
Левандовски си најде место во Гинис

Левандовски ќе влезе во Гинис како најдобар во четири категории – најбрзо постигнати 3 гола, најбрзо постигнати 4 гола, најбрзо постигнати 5 гола и единствен фудбалер кој во игра влегол од клупата за резерви а успеал да постигне 5 гола.

Пољакот кој сезонава на 11 меча има постигнато 16 гола, овие достигнувања за Гинис ги оствари на мечот против Волфсбург.