Македонија

„Телеграф“: Кои се лицата на фотографиите со Спасовски?

„Телеграф“: Кои се лицата на фотографиите со Спасовски?

Првоосомничениот за аферата со фалсификувани лични карти, Захир Бекири, на полицијата ѝ е познат и пред откривањето на последната афера со личните карти, објавуваат домашни медиуми. Според досега објавеното, на полицијата од претходно и се познати и другите двајца осомничени, воглавно по дебелите полициски досиеја.

Бекири е познат по кривични дела поврзани со измами и фалсификување документи

Првоосомничениот Захир Бекири, чија сопруга е вработена во „Паркинзи на општина Центар“, претпријатие кое функционира како место за згрижување на партиските војници на СДСМ, на полицијата ѝ е познат и пред откривањето на последната афера со личните карти.

Бекири, нарекуван Чауш, по приведувањето е упатен да издржува казна затвор во времетраење од една година за кривично дело изнуда, последно дело што го извршил. Претходно, Бекири во девет наврати е пријавуван и кривично гонет. Осум дела за кои му се изрекувани и затворски казни, се поврзани со измами и фалсификување документи, пишува Телеграф.

spasovski-pasoshi-2

Уште двајца осомничени со дебели полициски досиеја

Неговиот брат Имер Бекири, кој е второосомничен за фалсификувањето лични карти, на полицијата оперативно ѝ бил познат за дела поврзани со нелегалната трговија со наркотици. Нему од страна на надлежниот судија на претходна постапка, како мерка за обезбедување, му е одземена патната исправа за да не може да ја напушти територијата на Република Македонија.

Третоосомничениот…