Македонија,Крими хроника

Лице лишено од слобода за издржување на затворска казна

Лице лишено од слобода за издржување на затворска казна

Вчерам, постапувајќи по судска наредба, СВР Скопје го лиши од слобода лицето Хоџа М.(44), од Скопје, која се барала за издржување затворска казна во траење од две години и шест месеци, за сторено кривично дело “тешка кражба”.

Истиот е спроведен  во  Затвор – Идризово.