Свет

Лидери на Боко Харам уапсени во Камерун

Лидери на Боко Харам уапсени во Камерун

Камерунската Влада соопшти денеска дека мултинационалните сили кои се борат против Боко Харам уапсиле петмина лидери во таа исламистичка организација и ослободите десетици жени и деца меѓу кои и девојки кои биле подготвувани за самоубиствени напади.

Портпарол на Владата изјави дека во овој месец во неколку наврати биле нападнати бази на Боко Харам.

Во операциите се ослободени 28 деца и најмалку 18 жени. Боко Харам воспоставил своја база во Камерун откако исламистите побегнале од соседна Нигерија каде против нив се води друга воена операција.