Свет

Лидерот на ИД ги повика војниците да го одбранат Мосул

Лидерот на ИД ги повика војниците да го одбранат Мосул

– Светата војна, која ја водиме денес, само го потврдува нашето уверување дека чекориме по патот на победата, рече Багдади во аудиоснимка, објавена во медиумот Ал Фуркан, близок до ИД.

– Да ги браните со чест позициите е илјада пати подобро од тоа да се повлечете покорно, рече тој.

Ова е прво обраќање на лидерот на ИД во период од повеќе од една година.