петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 0

Лидија Димова упати навреди кон најдобите студенти и ги нарече молци

Пратеници на СДСМ отворено застанаа против овој проект кој беше поздравен од младите и со кој на најдобрите студенти ќе им се овозможи сигурно вработување по завршување на студиите.

lidija-dimova-640x405

Последни вести

Пратеничката на СДСМ Лидија Димова преку собраниската говорница упати навреди кон најдобрите студенти и ги нарече молци.

На денешата седница на Собранието на Република Македонија на која што се дебатира за Предлог законот за вработување на сто најдобри дипломирани студенти на јавните универзитети во Република Македонија, кој предвидува да се вработат најдобите студенти по завршувањето на студиите, пратеничката на СДСМ Лидија Димова упати навреди кон студентите и ги нарече книшки молци.

– Ние зборуваме за некаков развој во државата значи во она што треба најмногу да вложуваме од каде што треба да ги негуваме и им дадеме концепти ние ке ги ставиме да седат во фотељи и да бидат книшки молци, истака пратеничката Димова.

Пратеници на СДСМ отворено застанаа против овој проект кој беше поздравен од младите и со кој на најдобрите студенти ќе им се овозможи сигурно вработување по завршување на студиите.

Најчитани вести