Спорт

Лигети златен во велеслалом

Лигети златен во  велеслалом

Американскиот скијач Тед Лигети  втор пат во кариерата го освои олимпиското злато во велеслалом. Тој првата титула во оваа дисциплина ја освои пртед осум години во Торино (2006 ), а на Игрирте во Сочи, повторно имаше најдобро време. Американецот патеката ја мина за 2:45.29 минути. Второто и третото место им припадна на  Французите Стив Мислје, кој го осови сребрениот, а бронзата му припадна на Алекси Пантиро.