Балкан

Ликот на Богородица се појави на црква во Косово

Ликот на Богородица се појави на црква во Косово

Ликот на Пресвета Богородица се појавил на црквеното ѕвоно на храмот Преобраќение Господово во Прислужје кај Вучитрн на Косово, јавуваат медиумите.

Жителите од ова место се воодушевени од појавата, која што ја толкуваат како доказ дека „Господ не ги заборавил Србите кои живеат на Косово“.

-Има надеж, Господ не не заборави- вели жителка од Прилужје, која што ја објавила фотографијата на социјалните мрежи.

Инаку Прилужје е село во кое моментално има 650 домаќинства со околу 3.500 Срби.