Магазин

Лимонот го запира развојот на тумор

Лимонот го запира развојот на тумор

Лимонот како лек против ракот е една од најновите вести од современата медицина.

Имено, американските научнии од институтот за здравје во Балтимор, неодамна објави дека лимонот е моќен природен производ за уништување на канцерогените клетки.

Тоа дека лимонот е моќен антиоксиданс и докажан лек против разнии болести, познато е со векови наназад. Лукот и лимонот се основни состојќи на стариот тибетански лек, за ој се знае дека спречува создавање на тумор. Денеска се зборува за тоа дека лимонот има најблаготворен ефект на цисти и тумори. Поволно влијае на сите типови рак, а особено на ракот на белите дробови, дојка, простата, дебелото црево и на панкреасот.

Витаминот Ц го поправа имунитетот на организмот и го успорува процесот на стареење, додека лимонската киселина ги неутрализира отровните материи од организмот, го олеснува варењето и го забрзува согорувањето на мастите. Селенот има антидепресивно дејство.

Не зборавајте дека и кората од лимон може да се јаде и е корисна. Таа има антисептичко дејство и поттикнува на размена на кислородот во телото.