Спорт

Линдзи Вон на принуден одмор

Линдзи Вон на принуден одмор

Најдобрата светска скијачка Американката Линдзи Вон , одлучи привремено да се повлече од натпреварувањето во Светскиот скијачки куп. Вон заради тешка повреда имаше подолга пауза од патеките, а потоа се здоби со инфекција и мораше да се повлече

“Морам да направам пауза. Се чувствувам слабо и физички неподготвена. Потребно ми е време да бидам на нивото на кое бев порано . Се надевам дека тоа ќе биде следната година”, изјави Вон