среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 18

Линијата „Ало докторе“ повикана 1.161 пат за една седмица

На телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“ (02/15 123) изминатата недела  се регистрирани 1.161 јавувања, информира денеска Здравствен дом Скопје.

линијата

Поврзани вести

Јавувањата најчесто  се за  совети  поврзани со  кардиоваскуларни и респираторни симптоми, главоболки, сезонски настинки  и симптомна болка.

Од почетокот на отворањето на линијата за медицински совет се обратиле 121.578 граѓани.

Линијата е  достапна секој ден 24 часа со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во момент на појава на какви било симптоми на нарушување на здравјето. За медицински совет се достапни 25 доктори.

Најчитани вести