петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 65

Липата спроти „Кјуби“ е исечена на барање на граѓани

Конкурс за откуп на фотографии со мотиви од Скопје

Конкурс за откуп на фотографии со мотиви од Скопје

Последни вести

Градот Скопје дека да реагира на информациите објавени на неколку медиуми околу сечењето на дрвја на улицата 11 Октомври.

„Во овие информации се наведува дека  „екипи на Паркови и зеленило ги исекоа сите дрвја на улицата 11 Октомври во строгиот центар на градот, наспроти некогашен ЗОИЛ”. Сакаме да ја информираме јавноста станува збор за едно дрво од вид липа, кое било исушено и истото е исечено на барање на жителите на околните згради. Дополнително, решение за сечење на ова дрво е дадено пред една година и неговата реализација е извршена деновиве“, се вери во реакцијата на Град Скопје.

bild

 

Најчитани вести