понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 7

Липковец градел на земјиште на државата

2gradba_gal3

Последни вести

СВР Куманово поднесе кривична пријава против Ф.Џ.(49) од с. Липково, кумановско за сторени кривични дела „узурпација на недвижности“ и „бесправно градење“.

Во текот на 2006 година, во близина на Липковското Езеро пријавениот при изградба на угостителски објект неовластено навлегол во катастарска парцела сопственост на Република Македонија. Во текот на 2011 година, пријавениот поднел барање за легализирање на узурпираниот државен простор и диво изградениот објект, а неговото барање било отфрлено.

Најчитани вести