Македонија

Листа на производи кои содржат ГМО!

Листа на производи кои содржат ГМО!

Светска еколошка организација објави листа на храна која во својот состав има генетски модифицирани состојки. Меѓу производите се наоѓаат и намирници кои се продавaaт на нашите простори, пишува Србијапресс.

Вака изгледа листата на производи кои во себе содржат генетски модифицирани состојки:

1021-GMO-proizvodi-LAT_A

 

Листата на компании кои произведуваат храна со ГМО состојки објавена од најпознатата светска еколошка организација „Гринпис“можете да ја погледнете овде.

Извор: Srbijapress.org