Магазин

„Љубојна“ со концерт во Струга

„Љубојна“ со концерт во Струга

На летната сцена при Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга, концерт ќе одржи македонскиот реномиран состав „Љубојна“.

„Љубојна“ негува македонска традиционална музика, длабоко во себе европска, со манири и влијанија од Исток. Пее за некогаш и денес, за неповторливо оригиналниот, вистински и отсекогаш модерен бит.

Идејата на составот е да ја изговори музиката како единствен универзален јазик.