Магазин

Љубовта ја лечи болката – погледнала во огледало и се расплакала од среќа

Љубовта ја лечи болката – погледнала во огледало и се расплакала од среќа

Моли со години се борела со депресија. Нејзиното животно незадоволство често го искажувала на непримерни начини. Баш поради тоа и пропаднал и првиот брак.

Во вториот брак, повторно и се случувале работи кои ја терале фрустрациите да ги лечи на човекот кој премногу го сака. Меѓутоа, неговата реакција на депресијата ја оставила без здив, кога едно утро се погледнала во огледало…

Откако се вратила од деловното патување во Сан Фрнциско, Моли си легнала растажена бидејќи, уште еднаш му згрешила на партнерот. Викала, плачела, се карала со него, но не била свесна дека депресијата и го уништува животот. Заспала во солзи, не знаејќи што и се подготвува.

Кога наредното утро се разбудила и погледнала во огледалото, погледнала листа на работи кои нејзиниот сопруг ги напишал за да и помогне да продолжи со животот.

Причини зошто ја…