Магазин

Љубовницата на Путин ќе го запали олимпискиот оган во Сочи?

Љубовницата на Путин ќе го запали олимпискиот оган во Сочи?

Руските медиуми објавија дека честа да го запали олимпискиот оган на седми феврури во Сочи ќе ја има гимнастичарката и убавица Алина Кабаева. Но, Кабаева не е позната само по спортската кариера, туку  веќе неколку години дел од руските медиуми за неа пишуваат дека е љубовница на претседателот на Русија, Владимир Путин.

Палењето на олимпискиот оган е строго чувана тајна, но ТВ-новинарката Ксенија Собочак на својот твитер-профил објави дека има информации од организацискиот комитет и домаќинот, дека токму Кабаева ќе биде таа што ќе го запали огнот на стадионот „Фишт“ на официјалната церемија на отварањето на 22-тите Зимски Олимписки Игри.

Меѓу другото, Кабаева  е пратеник од партијата на Путин, „Една Русија“. Медиумите пишуваа дека  Путин се развел од својата сопруга Људмила по 30-годишен брак поради преубавата Алина.   Медиумите шпекулираа дека Кабаева во 2008 година родила момче, а пред две години и девојче од врската со Путин.

Според експертите, олимпијадата во Сочи е најскапата досега и за неа се потрошени 50 милијарди долари.