Балкан

Локалните избори во Грција ќе се одржат во мај 2014 година

Локалните избори во Грција ќе се одржат во мај 2014 година

Локалните избори во Грција ќе се одржат на 18 и 25 мај 2014 година., изјави грчкиот министер за внатрешни работи Јанис Михелакис.

Министерот истакна дека нема да има промени во изборниот закон, и оти изборите ќе се одржат согласно сегашниот изборен систем.