среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Лозарите од тиквешко ќе го закројат лозјето

loziloz1

Последни вести

Лозјата во Тиквешко денеска ќе бидат традиционално закроени по повод одбележувањето на празникот посветен на заштитникот на лозарите и винарите Св. Трифун.

На чинот на закројувањето на лозовите насади на Тиквеш на локацијата Лепово, покрај менаџерскиот тим на Винарската визба Тиквеш, ќе присуствува и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија, Михаил Цветков.

Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески, по повод верскиот празник Свети Трифун, ќе ја посети општина Неготино.

Најчитани вести