Македонија

Луѓето на СДСМ и СОРОС се подбиваат со трагедијата во Капиштец

Луѓето на СДСМ и СОРОС се подбиваат со трагедијата во Капиштец
Луѓето на СДСМ и СОРОС се подбиваат со трагедијата во Капиштец

Техничката министерка за труд и социјална политика, Фросина Ременски, денеска на нејзиниот Фејсбук профил иронично ја коментираше трагедијата која се случи во Капиштец.

frosina

 

Во бројните недолични коментари на социјалните мрежи за смртта на овој млад човек, ставајќи ја пред се’ во политички контекст, се запиша и Луми Бекири, активист и член на Студентскиот пленум, кој сега за потребите на СДМС и СОРОС се подготвува за да оди по погреби.
Во јавноста познат и по едно видео снимено пред зградата на Универзитетот Св. Кирил и Методиј.

 

 

 

Според профилот на Фејсбук, за оваа госпоѓа може да се заклучи дека е редовен декорр на протестите на СДСМ и СОРОС. Речиси и да нма протест во последниве неколку години кој таа го пропуштила.

Сопственикот на порталот Мактел, Саше Ивановски, напиша дека „Катица толку силно ќе ги притисне па еден по еден ќе се фрлаат од Гоцевата тераса“…
retardiran

Владимир Ангелов, активист кој е редовен декор на сите протести на СДСМ
Владимир Ангелов, активист кој е редовен декор на сите протести на СДСМ
Ивана Божиновска, редовна на секој протест организиран од СДСМ, а „попозната“ од кога на моменталните опозициски протести во центарот на Скопје на полицајците и порача: „Куманово да ви се деси!“
Ивана Божиновска, редовна на секој протест организиран од СДСМ, а „попозната“ од кога на моменталните опозициски протести во центарот на Скопје на полицајците и порача: „Куманово да ви се деси!“