сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 46

Луѓето се помалку водат љубов – Што мислите, зошто?

Честата посета на социјалните мрежи, ја поттикнува анкциозноста и недостигот на самодоверба, што му штети на телото и психата. Притоа, честата употреба на овие уреди може да предизвикаболка во грбот, остеопороза и депресија, предупредуваат научниците.

секс

Последни вести

Секој ден милиони возрасни луѓе поминуваат повеќе од седум часа на своите паметни телефони, таблети или лаптопи. Многумина тоа го работат службено, но се почесто овие уреди се користат од чиста разонода.

За жал, како што покажува најновата студија, на овој начин тие го уништуваат не само своето здравје, туку и својот однос со партнерот, особено во сексуалната сфера.

Честата посета на социјалните мрежи, ја поттикнува анкциозноста и недостигот на самодоверба, што му штети на телото и психата. Притоа, честата употреба на овие уреди може да предизвикаболка во грбот, остеопороза и депресија, предупредуваат научниците.

Резултатите од анкета сппроведена од организацијата „Back Pain Help” покажуваат дека овие уреди најмалку ги користат луќето кои имаат околу 55 години ( 26 минути днвно). Лицата на возраст од 18 до 26 години ги користат повеќе од пет часа.

Исто така, жените ги користат повеќе од мажите. Во просек луѓето поминуваат седум часа невно на овие уреи. Од испитаниците, 27 отсто побарале медицинска помош, како последица од прекумерно користење на овие уреди. 25 отсто дури признале декаа избегнуваат секс.

Најчитани вести