Свет

Луѓе кои буквално биле избришани од светската историја

Луѓе кои буквално биле избришани од светската историја

По веста за егзекуцијата на вујкото на Ким Јонг, Јанг Сонг-тхаек, медиумите во Северна Кориеја мораа да буквално да го избришат, а тоа подрзабираше дека ќе биде отстранет од сите слики на фотографии или он лајн архиви.

Но ова не е прв пат, политичари да даваат вакви наредби.

Ова се луѓето кои беа избришани од светската историја, од егоистични политичари и нивните луди идеи и идеологии:

Николај Језхов-Шеф на тајната полиција на Сталин

h1

Тој бил лојален сталинист, кој извршил голем број на егзекуции и апсења. Сепак, Сталин бил познат по тоа што ги елиминирал сите оние кои од кои немал веќе корист и кои му се спротиставувале на неговата идеологија.

Јозеф Гебелс- Министер за пропаганда

h2

Хитлер како и Сталин бил позант по тоа што ги „бришел“ луѓето кои не биле „послушни“. Па така и Гебелс бил отстранет од сите фотографии, иако не се знае што точно направил за да го покрене тој бес кај Хитлер.

Леон Троски- Руски револуционер

h3

Тој бил лидер на Болшевиците за време на револуцијата, но потоа му свртел грб на Ленин. Откако бил наречен за „отпадник“ бил избришан од сите фотографии на кои бил со Ленин и протеран од Русија.

Бо Гу-Истакнат лидер на Комунистичката партија во Кина

h4

Како резултат на лошата комуникација за тактиките на војската, бил прогласен дека има направено сериозни политички грешки.

Григори Нелијбов-Советски космонаут

istorija5

Имал одлична космонаутска кариера, но бил избркан од програмата поради проблеми поврзани со алкохол, а инцидентот резултирал со тоа што бил избришан од фотографиите.