Магазин

Мадона ја најави турнејата „Rebel Heart“

Мадона ја најави турнејата „Rebel Heart“

Мадона официјално го објави распоредот на коцерти во рамки на промотивната турнеја на нејзиниот нов албум „Rebel Heart“ („Бунтовно срце“), која започнува во август годинава.

Во рамки на промоцијата на албумот, предвидено е американската поп дива да одржи концери во 35 градови во Северна Америка и Европа, а продажбата на билетите почнува од утре.

Европските градови во кои Мадона ќе одржи концерти се:

– 4 ноември – Келн (Германија), „Ланхес Арена“;

– 7 ноември – Прага (Чешка), „О2 Арена“;

– 10 ноември – Берлин (Германија), „Мерцедес-Бенц Арена“;

– 14 ноември – Стокхолм (Шведска), „Теле 2 Арена“;

– 17 ноември – Хернинг (Данска), „Јиске Банк Боксен“;

– 21 ноември – Торино (Италија), „Пала Алпитур“;

– 24 ноември – Барселона (Шпанија), „Палау Сент Жорди“;

– 28 ноември – Антверпен (Белгија), „Спортпалас“;

– 1 декември – Лондон (Велика Британија), „О2 Арена“;

– 5 декември – Амстердам (Холандија), „Зиго Дом“;

– 9 декември – Париз (Франција), „Берси“;

– 14 декември – Манчестер (Велика Британија), „Манчестер Арена“;

– 16 декември – Бирмингем (Велика Британија), „Баркликард Арена“; и

– 20 декември – Глазгов (Велика Британија), „Ес-Ес-И Хидро“.