Магазин

Магијата на прстите: Со еден стисок ослободете се од тегобите!

Магијата на прстите: Со еден стисок ослободете се од тегобите!
1151392000

Јин Шин Џитсу е древна јапонска вештина, уметност, филозофија и моќна алтернативна медицина која се базира на рацете, поточно на прстите.

Нејзината цел е да ја избалансира енергијата на телото која е важна за физичкото и емоционалното здравје на организмот.

Според јапонското толкување, секој прст  означува одреден дел од телото, односно орган, психичка состојба и физички симптоми. Со притискање на секој прст можете да го избалансирате телото и да се ослободите од одредени тегоби.

Што Јин Шин Џитсу прави за нашето тело?

-ја намалува болката

-го опушта телото

-го намалува стресот

-го регулира сонот

-ги намалува тегобите и напнатоста

-ја зајакнува циркулацијата

-ја зголемува концентрацијата

-го зајакнува имунитетот

-ја подобрува кожата

-врши детоксикација на телото

Како се применува вежбата видете на следната страница