Македонија

Магла на дел од патиштата

Магла на дел од патиштата

Во клисурите и усеците можна е појава на помали одрони, особено на патните правци: Кочани – Македонска Каменица – Делчево, Виница – Берово, Гостивар – Стража, Маврово-Дебар-Струга, Демир Капија – Удово, Катланово-Велес, Крушево – Демир Хисар и Ресен-Буково.

Од „Македонија пат“ апелираат на внимателно возење и прилагодување на брзината  кон условите на патот. Истакнуваат дека нивни дежурни екипи се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.