Македонија

Магла на дел од патните правци

Магла на дел од патните правци

Магла кај Гостивар, Ресен, Ѓавато и Кула. Сообраќајот на сите државни патишта се одвива тековно по местимично влажни коловози.

Како што информираат од ЈП МакедонијаПат, магла со видливост 20 метри околу Гостивар, додека кај Ресен, Ѓавато и Кула видливост 50- 100 метри.

Магла на дел од патните правци
Магла на дел од патните правци

Во клисурите и усеците можна е појава на помали одрони, особено на патните правци: Кочани – М.Каменица –  Делчево, Виница – Берово, Гостивар – крак Маврово, Маврово-Дебар-Струга, Д.Капија – Удово и Катланово-Велес.

Дежурните екипи на ЈП Македонијапат  се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.

На учесниците во сообраќајот им препорачуваат внимателно управување со возилата, почитување на поставената сообраќајна сигнализација, како и прилагодување на брзината спрема условите на патот.