Македонија

Маглата и утрово го отежнува авио сообраќајот

Маглата и утрово го отежнува авио сообраќајот

Скопскиот аеродром „Александар Велики“ е затворен поради густата магла која што го отежнува авиосообраќајот.

Утрово сите планирани слетувања и полетувања на аеродромот во Скопје се откажани или се пренасочени на аеродромите во Приштина, Софија и во Белград.