Магазин

Мајк Даглас повторно се бори со ракот

Мајк Даглас повторно се бори со ракот

Познатиот актер Мајл Даглас повторно се бори со ракот на јазикот, јавуваат американските медиуми.

Иако неговите претставници за печат истакнуваат дека седумдесет и едногодишниот глумец го излечи ракот, сајтот „Radar Online“ пренесува дека Даглас повторно е во лоша здравствена состојба.

Како што сајтот наведува, актерот во моментов го продава својот имот, а ја променил и содржината на својот тестамент.

Пред шест години, на Даглас му беше дијагностициран карцином на јазикот, а тогаш американските медиуми пренесоа дека неговата болест се наоѓа во четврти стадиум.

Година дена подоцна актерот, неговата сопруга Кетрин Зета-Џонс и лекарите објавија дека легендата на Холивуд е излекувана.

Извори блиски до актерот, меѓутоа, истакнуваат дека тој повторно се бори против канцерот и дека му останале само уште шест месеци живот.