Македонија

Мајката на синот кој пукаше во лекарот боледувала од малигна болест

Мајката на синот кој пукаше во лекарот боледувала од малигна болест

Пацинетката која утрово почина во скопскиот Клинички центар Мајка Тереза боледувала од тешка малигна болест во напредна фаза.

Болеста се комплицирала и во нејзиното тело почнале да се формираат гнојни кеси, дознава Максим од болнички извори.

Нејзината состојба била исклучително тешка. Откако лекарите не можеле да сторат ништо за да и го спасат животот, пациентката починала. Нејзиниот син тогаш земал пиштол и почнал да пука во лекарот.