сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 0

Мајката што си го фрли детео, во моментот немала контакт со реалноста

Стеснета свест - вака експертите ја објаснуваат психолошката состојба на мајката

и детео, во моментот немала контакт со реалноста

и детео, во моментот немала контакт со реалноста

Поврзани вести

Психолозите велат дека овој трагичен настан не можел да се предвиди – семејството навидум функционирало добро, објави ТВ Алфа.

Стеснета свест – вака експертите ја објаснуваат психолошката состојба на мајката. Тие додаваат дека во тој момент таа немала никаков контакт со реалноста. Од детската амбасада „Меѓаши“, како што пренесува Алфа, велат дека од нивното досегашно искуство жртвите на семејно насилство, како што сакале себе да се прикаже мајката, ги штитат своите деца. Додека оние што сакаат да се самоубијат, го прават тоа тајно.

Инаку, ова е не прв случај мајка на некој начин да му наштети на своето дете, велат од „Меѓаши“. Од нивното досегашно искуство, како што објаснуваат од првата детска амбасада, траумите кај децата остануваат доживотно.

Најчитани вести