понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 16

Македонци и Албанци останаа без работа од Југохром

Градоначалничката на Тетово Теута Арифи заедно со неколку невладини организации на Сорос бараше затворање на фабриката Југохром, со тврдење дека таа го загадува градот и ги труе Тетовчани.

југохром

Поврзани вести

Под тој притисок Југохром се затвори пред неколку месеци и 700-тини работници , Македонци и Албанци, останаа без работа, а нивните семејства без приходи.

Но овие денови, иако Југохром не работи, Тетово е повторно на врвот на листата на најзагадени градови, што докажува дека загадувањето е последица од други локални фактори, особено греењето, дивата депонија во Тетово и возилата.

rrrrrrr

Градоначалничката Арифи и после 4 години власт се уште нема превземено посериозни мерки за ублажување на оваа ситуација во Тетово. Нејзиниот политички притисок резултираше со затворен Југохром и отпуштени 700 работници, а нејзиното неработење со многу голема загаденост на градот Тетово, на штета на сите граѓани.

tttt

Најчитани вести