Македонија,Крими хроника

Македонци уапсени во Грција поради шверц на цигари

Македонци уапсени во Грција поради шверц на цигари

Двајца Македонци уапсени во Грција поради шверц на цигари.

Тие сакале да прошверцуваат 1.000 кутии цигари, кои биле скриени во специјални прегради на нивниот автомобил.

Цигарите биле произведени во Македонија, а нивната вредност на илегалниот пазар во Грција се проценува на неколку илјади евра.

Уапсените се однесени пред јавен обвинител на областа Кукуш да дадат свој исказ.