Македонија

Македонците од дијаспората ќе гласаат на 12 април

Македонците од дијаспората ќе гласаат на 12 април

На претседателските избори кои ќе се одржат во април оваа година, право на глас имаат и Македонските државјани од дијаспората.

Тие ќе гласаат на 12-ти април односно еден ден пред одржувањето на претседателските избори во Македонија.

На претседателските избори право на глас ќе имаат 68.000 Македонци кои живеат во странство.