Македонија

Контакт телефони за информации за Македонците во Франција

Контакт телефони за информации за Македонците во Франција

За сите информации поврзани со безбедноста на македонските граѓани кои во моментот се наоѓаат во Франција, од МНР ги упатуваат граѓаните да се обратат во македонската амбасада во Париз.

Министерството за надворешни работи изразува длабоко сочувство за семејствата на сите погинати и повредени во терористичките напади во Франција и најостро ги осудува овие напади во кои животот го загубија над 150 граѓани, а неколку стотици се повредени.

За сите информации поврзани со безбедноста на македонските граѓани кои во моментот се наоѓаат во Франција, молиме да се обратите во македонската амбасада во Париз.

Лице за контакт: Министер-советник г-дин Габриел Атанасов
Телефони: ++ 331 45 77 10 50; ++ 331 45 77 85 77; ++ 331 45 77 10 73
Мобилни телефони: +33 6 32 54 41 36; +336 79 80 12 27
Адреса: 5, rue de la Faisanderie, 75116 Paris
Е-пошта: paris@mfa.gov.mk

За информации за медиуми и останати прашања, молиме да се обратите до нашиот сектор за односи со јавност.

Лице за контакт за односи со медиуми: Г-дин Боро Мирчески
Телефон: +38978 572 039
Е-пошта: boro.mirceski@mfa.gov.mk