Македонија

Македонците во Италија на нозе во одбрана на татковината

Македонците во Италија на нозе во одбрана на татковината

Тие ги осудуваат случувањата во последните денови во Македонија и порачаа дека бараат излез од кризата преку одржување на избори на 5 јуни.

-Се бореа да ни го скратат правото на глас, правото да решаваме за иднината на Македонија со изговор дека сме неинформирани што се случува во држвата. Но, не е така. Ние имаме семејства и имоти во Македонија и имаме право на глас, велат Македонците во Италија.

makedonci italija3

За нив несфатлив е вандализмот и дивеењето на СДСМ и невладините на Сорос кои палеа и демолираа културно историски обележја и институции.

makedonci italija1

makedonci italija