Политика

Македонците во Швајцарија со голема поддршка за ВМРО-ДПМНЕ

Македонците во Швајцарија со голема поддршка за ВМРО-ДПМНЕ
Паралелно со најголемиот митинг, на најголемата политичка партија ВМРО-ДПМНЕ во Скопје, се одржа собир и на македонската дијаспора од Локарно, Швајцарија во присуство на носителот на ИЕ 7, Рамазан Мифтароски, министерот за одбрана Зоран Јолевски, членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Никола Затуроски и претседатели на ЗК на ВМРО-ДПМНЕ, каде што беше преставена листата на кандидатите за пратеници на ВМРО- ДПМНЕ за ИЕ 7.

image-0-02-05-05fec7908f6633804a83122606ec6db17079382ad99f81a6f511fde2eeb157a6-v

На самиот собир со громогласни аплаузи од сите присутни беше дадена поддршката на лидерот на најголемата политичка партија, Никола Груевски и листата на пратеници за ИЕ 7, поддршка за унитарна Македонија, за просперитетна Македонија, за Македонија каде сите се чувствуваат рамноправно. Гласно го изразија незадоволството од неодамнешните изјави за федерализација и двојазичност во Република Македонија искажани од Заев.

image-0-02-05-185cb05bb67ac213925df783c5b57011c3c7c5c311146bed163b4b3b60734388-v

image-0-02-05-6e681798bb41cd610057ee385eed86b2b33fde024168380c627401aff0c0ca34-v

image-0-02-05-32c8bb0742799e59ac9477c26fa64e1751375e49fa502839611fa09803534590-v