Македонија,Крими хроника

Македонец остана без својот автомобил откако заборавил да крене рачна

Македонец остана без својот автомобил откако заборавил да крене рачна

Возило БМВ, пропаднало во водите на браната Калиманци пренесува „Старплус“ на ТВ Стар.

Според очевидци на настанот, возачот отишол да им однесе храна на рибарите кои вчера ловеле риби во делот кај село Тодоровци, но најверојатно не го „закочил“ добро автомобилот. Останатото е лесно за реконструкција: возилото тргнало само и завршило во езерото.

Сопственик на БМВ-то е жител на Каменица кој веднаш ангажирал чамец од риболовното друштво, но потрагата по автомобилот завршила без успех. Претпоставка е дека автомобилот, потонал на дното, зашто во моментот на падот прозорците биле отворени што овозможило, истото брзо се наполнило со вода и потонало.

Потрагата по автомобилот ќе оди тешко, зашто според рибарите во делот кај што потонал автомобилот, езерото е со длабочина од околу 10 метри, пренесува „Старплус“ на ТВ Стар.