недела, 25 јуни 2017  |  Вести денес: 41

Македонија да биде „Илиро Македонија на Вардар“, бара Здружението на воени ветерани на УЧК

tetovo-33-e14937236239941-1200x545_c

Поврзани вести

Здружението на воени ветерани на УЧК во Македонија, во реакција пратена до медиумите бара меѓународниот фактор, Европската Унија и САД, да се ангажираат во решавање на прашањето за името на Македонија.

 

iliro-520x736

Здружението на воени ветерани на УЧК во Македонија, во реакција пратена до медиумите бара меѓународниот фактор, Европската ѕнија и САД, да се ангажираат во решавање на прашањето за името на Македонија.

Во реакцијата стои:

„Ако се споменува додавање на името Вардар, се согласуваме да се додаде во нашата варијанта Илиро Македонија на Вардар. Бараме за ова прашање да се ангажираат дипломатскиот фактор, Европската унија и САД“.

Најчитани вести