Македонија

Македонија дел од европската Недела на движење

Македонија дел од европската Недела на движење

Македонија ќе биде дел од глобалната Недела на движење (МОVE WEEK 2014), годишен настан кој се организира ширум Европа, а ќе се одржи од денеска до 5 октомври.

Промовирање на придобивките од активно рекреирање и редовни физички и спортски активности низ Европа е целта на Неделата на движење.

Неделата на движење и Now we move кампањата се координирани од страна на Интернационалната асоцијација за спорт и Култура (ISCA) и Европската велосипедска федерација (ECF).

Координатор на активностите во Македонија е Граѓанската асоцијација за рекреативно движење – ГАРД.

Неделата на движење е финансиски поддржана и од Европската унија.