Македонија

Македонија доби поздрав од вселената

Македонија доби поздрав од вселената

Македонските граѓани добија поздрав од вселената, од италијанската астронаутка Саманта Кристофорети.

На 23 ноември таа ја почна својата мисија на Меѓународната вселенска станица. Пред Нова Година на својот Твитер профил таа објави слика од Скопје, а за Божик и од Охрид и Преспа.