петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 55

Македонија го одбележува Светскиот ден на туберколозата

туберкулоза

Последни вести

Националниот координативен механизам и Институтот за белодробни заболувања со поддршка на Министерството за здравство денеска ќе го одбележат 24 Март – Светскиот ден на туберколозата.

Во рамки на одбележувањето планирано е да се одржи прес-конференција на која ќе се обратат претставници од Министерството за здравство, од Институтот за тубеколоза и од Националниот коодинативен механизам, а организирана е и тркалезна маса на која ќе се дебатира за состојбите и предизвиците со оваа болест.

Најчитани вести