понеделник, 1 мај 2017  |  Вести денес: 1

Македонија го презема претседавањето со Јадранската повелба

132707387

Последни вести

Вицепремиерот и министер за надворешни работи Никола Попоски денска ќе учествува на состанокот на министрите за надворешни работи на земјите членки на Јадранската повелба – Македонија, Албанија, Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина и САД што се одржува во Загреб во рамки на хрватското претседавање со Повелбата.

Се очекува на состанокот, министрите за надворешни работи да разменат мислења за актуелната политичка состојба и безбедносните предизвици во Југоисточна Европа, со посебен акцент на евроатлантските процеси во Регионот.

На министерскиот состанок Република Македонија ќе го преземе претседавањето со Јадранската повелба

Најчитани вести