среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 47

Македонија го презема претседавањето со Јадранската повелба

Вицепремиерот и министер за надворешни работи Никола Попоски денска ќе учествува на состанокот на министрите за надворешни работи на земјите членки на Јадранската повелба - Македонија, Албанија, Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина и САД што се одржува во Загреб во рамки на хрватското претседавање со Повелбата.

повелба

Поврзани вести

Се очекува на состанокот, министрите за надворешни работи да разменат мислења за актуелната политичка состојба и безбедносните предизвици во Југоисточна Европа, со посебен акцент на евроатлантските процеси во Регионот.

На министерскиот состанок Република Македонија ќе го преземе претседавањето со Јадранската повелба.

Најчитани вести