Македонија

Македонија ги гледа инвестициите на ВМРО-ДПМНЕ, бројот на вработувања кои ги реализираше Заев е НУЛА

Македонија ги гледа инвестициите на ВМРО-ДПМНЕ, бројот на вработувања кои ги реализираше Заев е НУЛА

Македонија ги гледа инвестициите на ВМРО-ДПМНЕ. Бројот на индустриски зони, погони и вработувања кои ги реализираше Заев е НУЛА, се вели во соопштението од владејачката ВМРО -ДПМНЕ.

Интегрален текст од соопштението на ВМРО – ДПМНЕ:

СДСМ и понатаму не го наведува списокот на индустриски погони во Сачево и бројот на моментално вработени од вкупно 3.000 кои ги вети Зоран Заев.

Можеби на СДСМ му треба повеќе време да ги доброи сите вработени во индустриските зони од нивниот паралелен универзум.

Струмичани и цела Македонија го знаат бројот бидејќи не живеат во виртуелниот свет на соопштенијата на СДСМ.

Бројот на индустриски зони, погони и вработувања кои ги реализираше Заев е НУЛА.

Заев има и економски резултати кои се различни од нула.

Да наброиме дел од нив:

Семејно богатство „меѓу 6 и 7 милиони евра“, како што кажа самиот Заев за кого еден милион евра баш и немаат некоја огромна вредност. Заеви не соопштуваат дали богатството го пронашле на остров во Грција или во тендерска мрежа во Струмица.

Возен парк од речиси милион евра, куќи, станови, фабрики, хациенди на море во вредност од стотици илјади евра, успешна менувачница финансирана по методот на Вице „евро по евро“ од Општина Струмица.

За разлика од нив, Македонија ги гледа инвестициите кои ги овозможи ВМРО-ДПМНЕ. Народот ги гледа повеќето од 50 директни странски инвестиции. Народот работи во повеќе од 140-те илјади работни места кои ги отвори владата на ВМРО-ДПМНЕ.

Затоа народот одлучи дека рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ е двојно поголем од рејтингот на СДСМ.

Затоа народот на 24 април 10-ти пат по ред ќе каже што мисли за манипулаторската деструктивна политика на СДСМ.